Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu 2018

Tällä sivulla on ohjeet vuoden 2018 kilpailuun, joka on päättynyt.

Osana Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä järjestetään lapsille ja nuorille vuosittain Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu. Kilpailutehtävät liittyvät Euroopan kulttuuriympäristöpäivien vuositeemoihin. Suomalaista kilpailua toteutettiin 2013 - 2017. Vuonna 2018 suomalainen malli siirtyy osaksi European Heritage Days -ohjelmaa ja siihen voivat osallistua kaikki 50 ohjelmassa mukana olevaa Euroopan maata.

Kilpailun tarkoituksena on innostaa lapsia ja nuoria vaikuttamaan kulttuuriympäristöön nyt ja tulevaisuudessa. Kilpailu kannustaa lapsia ja nuoria havainnoimaan, tutkimaan ja arvioimaan lähiympäristöään. Kilpailun avulla halutaan myös rohkaista heitä osallistumaan ja vaikuttamaan oman ympäristönsä kehittämiseen ja kulttuurin uudistamiseen.

  Vuodesta 2018 alkaen kilpailu on koko Euroopan yhteinen, ja kaikki alle 18-vuotiaat saavat osallistua kilpailuun jakamalla kuvan ja tarinan! 

  Näin osallistut: Tutki lähiympäristöäsi, valitse sinulle tärkeä kohde ja mieti, mikä eurooppalainen tarina, innovaatio, tapahtuma tai hetki siihen liittyy. Mitä eurooppalaista löydät valitsemastasi kohteesta? Sitten kerro meille kohteen tarina! 

  Osallistu kilpailuun kansainvälisellä kilpailusivustolla, josta löydät myös tarkemmat ohjeet. Kilpailuaika päättyy Eurooppa-päivänä 9. toukokuuta. 

  Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailun tavoitteena on

  • tukea lasten ja nuorten kulttuuri-identiteetin ja ympäristösuhteen muodostumista.
  • edistää lasten ja nuorten paikallisen kulttuuriympäristön tuntemusta, arvostusta ja arviointitaitoja.
  • tukea lasten ja nuorten osallistumista, vaikuttamista ja kansalaistoimintaa lähiympäristössä sekä laajemmin yhteiskunnassa.
  • tukea varhaiskasvatuksen, koulujen, oppilaitosten, järjestöjen ja muiden toimijoiden kulttuuriympäristö- ja demokratiakasvatusta.
  kyt kuvituskuva 3
  Julkaistu 28.12.2015 klo 14.51, päivitetty 11.12.2018 klo 13.25