Luontoon yhdessä – Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu 2017

Tällä sivulla on ohjeet vuoden 2017 kilpailuun, joka on päättynyt. Vuonna 2018 kilpailu muuttuu kansainväliseksi. Tarkemmat ohjeet uuteen kilpailuun tulossa.

Instructions in English

 
 
kyt kuvituskuva 1

Oletko sinä Kulttuuriympäristön tekijä 2017? Etsikää luonnosta paikka tai alue, jolla on mielestänne kiinnostava tarina sekä kertokaa se koko Euroopalle! Voittaja palkitaan 500 eurolla!

Tarinoita, kokemuksia, tekoja
Valitsemanne luontokohde voi olla vaikkapa mahtava metsikkö, käppyrä mänty, läheinen luola, puhutteleva peltoaukea, upea uimaranta, komea kallio, kotikatunne puisto, muinainen muistomerkki tai teidän oma takapihanne. Millaisia todellisia ja kuviteltuja tapahtumia valitsemaanne paikkaan liittyy? Miten ihmisen kädenjälki näkyy paikassa? Kertokaa muillekin, mikä tekee paikastanne tärkeän ja osallistukaa Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailuun.

Yhdessä
Kilpailuun osallistutaan vähintään kahden hengen ryhmissä. Voit osallistua kilpailuun, jos olet syntynyt vuonna 1999 tai sen jälkeen. Ryhmänne voi muodostua esimerkiksi koululuokasta, opiskelijaryhmästä, harrastusporukasta, kerhoryhmästä tai sinusta ja parhaistakavereistasi.

Tähdeksi Euroopan kartalle!
Voitte toteuttaa työnne esimerkiksi videon, valokuvien, tekstien, piirrosten, maalausten, animaation, verkkosivun tai blogin avulla – eri ilmaisukeinoja vapaasti yhdistellen. Kaikki kilpailutyöt ladataan Euroopan kulttuuriympäristöpäivien verkkosivustolle www.europeanheritagedays.com. Jokainen kilpailutyö sytyttää yhden tähden Euroopan kartalle!

Palkinnot
Voittanut ryhmä palkitaan 500 eurolla. Kaikki osallistuneet ryhmät saavat Kulttuuriympäristön tekijät -kunniakirjan. Kilpailuraatina toimii Euroopan kulttuuriympäristöpäivien työryhmä.

Kilpailuaika 9.2.2017-10.1.2018
Voittaja julkistetaan helmikuussa 2018 ja palkinto luovutetaan alkuvuodesta 2018 seuraavien kulttuuriympäristöpäivien aloitustapahtumassa.

kyt kuvituskuva 2

Ohjeet

Esitteet

 
KYT flyer 1
Klikkamalla näet esimerkkikuvan suurempana.

Voit ladata ja tulostaa mainoksen koulun, päiväkodin, nuorisotalon, seurantalon tai harrastuspaikan seinälle, viedä opettajalle tai antaa omille lapsille. Valitse mieleisesi versio: flyerin 1 kuvassa on nuori, flyerissa 2 pienempi lapsi.

 

Järjestäjät
Kilpailun järjestää Euroopan kulttuuriympäristöpäivien työryhmä. Työryhmässä ovat mukana ympäristöministeriö, Museovirasto, Opetushallitus, Suomen Kotiseutuliitto ja Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura.

Lisätietoja

Hanna Lämsä, Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura
hanna.lamsa@kulttuuriperintokasvatus.fi, puh. 040 128 0818

Sini Hirvonen, Suomen Kotiseutuliitto
sini.hirvonen@kotiseutuliitto.fi, puh. 045 614 0464

kyt 3

I nstructions in English:

Posters in English:

Julkaistu 3.3.2016 klo 10.59, päivitetty 14.2.2018 klo 13.52