Euroopan neuvosto etsii ja rahoittaa tarinoita kulttuuriperinnöstä

Uutinen 27.4.2018 klo 13.13
EHD-kollaasi2
 

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumajärjestäjät ja Europa Nostra Awards -palkitut voivat nyt kertoa tarinoita omasta kulttuuriperinnöstään, -ympäristöstään ja toimintansa taustoista, ja samalla hakea avustusta niiden esiin tuomiseksi. Euroopan neuvosto tarjoaa näkyvyyttä kaikille ja rahoitusta mielenkiintoisimmille kerrotuille tarinoille.

Kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden kunniaksi avattu haku on loistava tilaisuus saada näkyvyyttä Euroopan neuvoston kanavissa. Samalla on mahdollisuus hakea jopa 10 000 euron avustusta projektille, toiminnalle tai tapahtumalle, joka tuo esille kulttuuriperintötarinoita. Myönnettävillä avustuksilla halutaan tunnustaa paikallisten kulttuuriperintötoimijoiden tärkeys ja Euroopan kulttuuriympäristöpäivien (European Heritage Days) merkitys koko Eurooppaa yhdistävänä ohjelmana.

Hakua koordinoi European Heritage Days -ohjelman sihteeristö. Hakemus täytetään ohjelman verkkosivuilla 20.5.2018 mennessä englanniksi.

Näkyvyyttä kulttuuriperintö- ja kulttuuriympäristöhankkeille

Tarinoiden ja hankeavustusten haku järjestetään jatkossa vuosittain, joten järjestämällä kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaan tapahtuman tänä vuonna, on mahdollista hakea avustusta ensi vuoden haussa.

Kaikki mukaan ilmoitetut tarinat saavat runsaasti näkyvyyttä Euroopan neuvoston ylläpitämällä www.europeanheritagedays.com  -sivustolla ja eri sosiaalisen median kanavissa. Loistotilaisuus saada samalla myös avustusta erilaisille kulttuuriperintö- ja kulttuuriympäristöhankkeille.

Lue European Heritage Stories - tiivistelmä hakuohjeesta (word-tiedosto suomeksi). Täydelliset ohjeet ovat sivulla: europeanheritagedays.com/European-Heritage-Stories

Tänä vuonna Suomessa juhlitaan kulttuuriympäristöpäiviä 3.–9.9.2018 sadoin tapahtumin teemalla Tunne perintösi, jaa tarinasi. Teemavuoden otsikko kutsuu kehittämään kulttuurista osaamista yhdessä. Tehdään kulttuuriperinnöstä kohtaamisen paikka ja vuoropuhelun väline!

Lisätietoja Euroopan kulttuuriympäristöpäivistä Suomessa:

  • Jonina Vaahtolammi, koordinaattori, jonina.vaahtolammi@kotiseutuliitto.fi tai
  • Liisa Lohtander, järjestöpäällikkö, liisa.lohtander@kotiseutuliitto.fi, puh. 045 1509 109
  • www.kulttuuriymparistopaivat.fi

Lisätietoja tarinoista ja avustuksista (englanniksi):