Minun kulttuuriympäristöni ja -perintöni -oppimateriaali saatavilla kolmella saamen kielellä

Uutinen 19.8.2021 klo 8.36
Kuvakaappaus verkkojulkaisun kannesta, jossa on sinisellä pohjalla piirroskuvia ja teksti Mu kulturbiras ja -árbi
© Kuva: kuvakaappaus opetusmateriaalin kannesta, kuvitus Ninni Kairisalo

Minun kulttuuriympäristöni ja -perintöni on opetusmateriaali, joka tuo oppilaille näkyväksi saamelaista kulttuuriperintöä ja erilaisia kulttuuriympäristöjä. Oppimateriaali sisältää kuusi eri laajuista harjoitusta saamelaisen kulttuuriperinnön ja kulttuuriympäristön ymmärtämiseen ja oppimiseen.

Julkaisu innostaa opettajia sekä kasvattajia ottamaan kulttuuriperintö- ja kulttuuriympäristökasvatus osaksi opetusta. Opetusmateriaalia voidaan hyödyntää erilaisten opetusryhmien kanssa ja soveltaa helposti myös osaksi varhaiskasvatusta tai kielipesätoimintaa.

Opetusmateriaali on tuotettu pohjoissaameksi, inarinsaameksi ja koltansaameksi. 

Opetusmateriaalin tekijät

Materiaali on koottu yhteistyössä Suomen Kulttuuriperintökasvatus seuran, Saamelaiskäräjien koulutus- ja oppimateriaalitoimiston, Saamelaisalueen koulutuskeskuksen Arktista pedagogiikkaa II hankkeen ja Saamelaismuseo Siidan kanssa.

Materiaalin ovat toimittaneet Marita Aikio, Unni Länsman, Eija Ojanlatva, Miina Seurujärvi, Jaakko Tuominen ja Anna Väänänen.

Materiaali on ladattavissa Kulttuurin vuosikellosta

Eri kieliversiot sekä materiaalin suomenkielinen käsikirjoitus pdf-muodossa löytyvät Kulttuurin vuosikello -verkkosivulta.