Euroopan kulttuuriperintöpalkinnot 2021 haettavana

Uutinen 25.6.2020 klo 17.13
European Heritage Awards
Euroopan kulttuuriperintöpalkinnot ovat haettavissa!

Nyt Suomen parhailla arkkitehdeilla, käsityöläisillä, kulttuuriperinnön asiantuntijoilla, sekä ammattilaisilla että vapaaehtoisilla, julkisilla ja yksityisillä yhteisöillä sekä paikallisyhteisöillä on mahdollisuus saada tunnustusta saavutuksistaan. Hae nyt Euroopan kulttuuriperintöpalkintoa!

Täytä hakulomake englanniksi tai ranskaksi syyskuun loppuun mennessä

Hanke voi olla konservointikohde, tutkimushanke tai liittyä koulutukseen ja kurssitukseen. Se voi olla yhtä lailla kampanja kulttuuriperintötietoisuuden parantamiseksi. Myös kulttuuriperinnölle omistautuneita henkilöitä ja ryhmiä palkitaan. Hakuaika päättyy 1. lokakuuta 2020. Hakemuskieli on englanti tai ranska.

Palkintojen tavoitteena kulttuuriperinnön arvostuksen lisääminen

Euroopan unionin ja Europa Nostran kulttuuriperintöpalkinnot jaetaan yhdistetysti vuosittain hyville kulttuuriperintöä säilyttäville hankkeille. Palkinnot jaetaan European Heritage Congressin yhteydessä järjestettävässä palkintojuhlassa, joka järjestetään tavallisesti alkukesällä.

Palkinnon tarkoituksena on lisätä tietoisuutta eurooppalaisesta kulttuuriperinnöstä ja parantaa sen arvostusta. Ajatuksena on myös esimerkin voimalla rohkaista uusiin toimiin kulttuuriperinnön varjelemiseksi, tukea korkeatasoista konservointiosaamista sekä edistää tietojen ja kokemuksien vaihtoa Euroopassa.

Palkintokategoriat

Palkinnot ovat haettavana neljässä eri kategoriassa: konservointi, tutkimus, yksilön tai yhteisön kulttuuriperintötyölle omistautunut toiminta sekä koulutus ja tietoisuuden lisääminen. Jaossa on lisäksi kaksi kansainväliseen yhteistyöhön ja innovaatioihin liittyvää ILUCIDARE-palkintoa.

Lisätietoja

European Heritage Europa Nostra Awards:

Europa Nostra Finlandin ohjeet palkinnon hakemiselle:

Aiemmin palkitut suomalaishankkeet: