Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumat

Wiki Loves Monuments -valokuvakävely Helsingissä: Lapinlahden ja Marian sairaalat

Kuvaajan nimi tai muu kuvatieto: Marit Heriksson (vas. Lapinlahden sairaala), Matti Similä / Helsingin kaupunginmuseo (oik. yksityiskohtia Marian sairaalasta)
Ilmaisilla Wiki Loves Monuments -valokuvakävelyillä tutustutaan paikallisiin kulttuuriperintökohteisiin ja kuvataan niitä. Samalla perehdytään myös Wiki Loves Monumentsiin, maailman suurimpaan valokuvauskilpailuun, johon on mahdollisuus osallistua kävelyn aikana otetuilla kuvilla.

Käymme kävelyn aikana valokuvaamassa kahdella 1800-luvulla rakennetulla sairaala-alueella: Marian sairaalassa ja Lapinlahden sairaalassa. Perehdymme kävelyllä molempien sairaaloiden kiehtovaan historiaan ja arkkitehtuuriin.

Ilmoittaudu täällä: https://www.eventbrite.fi/e/wiki-loves-monuments-valokuvakavely-lapinlahden-ja-marian-sairaalat-tickets-406712166037

Kävelyn järjestää Wikimedia Suomi yhteistyössä Lapinlahden Lähde ry:n kanssa ja se on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa.

Wiki Loves Monuments on vuosittain järjestettävä maailmanlaajuinen valokuvauskilpailu, joka pyrkii tuomaan esiin kulttuuriperintöämme laajasti ja monen katseen kautta. Kilpailuun voi lähettää kuvia syyskuun ajan. Kuvissa tulee tavalla tai toisella näkyä jokin suojeltu tai muutoin arvokkaaksi määritelty kohde, esimerkiksi rakennus tai maisema.

Lisätietoja Wiki Loves Monuments -kilpailusta: wlm.wikimedia.fi
Aika 18.9.2022 klo 13.00 - 15.00
   
Paikka Maria01 (entinen Marian sairaala)

Lapinlahdenkatu 16, 00180 Helsinki
   
Järjestäjä Wikimedia Suomi ja Pro Lapinlahti ry
   
Verkko-osoite https://www.eventbrite.fi/e/wiki-loves-monuments-valokuvakavely-lapinlahden-ja-marian-sairaalat-tickets-406712166037
Julkaistu 3.9.2022 klo 16.02, päivitetty 5.9.2022 klo 7.28