Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumat

Kulttuuriympäristökierrokset Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäen kampuksella

Kuvaajan nimi tai muu kuvatieto: Nina Huisman

Tervetuloa tekemään kulttuuriympäristökierros tasa-arvoisen koulutusjärjestelmän syntysijoille Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäen kampukselle!

Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäki on suojeltu, valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö, jossa on rakennuksia 1800-luvun lopulta nykypäivään. Alueen arkkitehteina ovat olleet mm. Konstantin Kiseleff, Alvar Aalto, Arto Sipinen sekä Lahdelma & Mahlamäki Oy. Seminaarinmäen koulupuutarha rakentui alueelle samaan aikaan, ja siitä muodostui Suomen ensimmäinen valtiorahoitteinen koulupuutarha. Seminaarinmäellä on nähtävissä jäänteitä historiallisesta koulupuutarhasta, ja alue muodostaa ainoan Suomessa yhtenäisenä säilyneen kävelykampuksen ja historiallisen kampuspuiston. Kampuksen rakennuskantaa ja viheralueita vaalitaan kestävän kehityksen toimintamalleihin perustuen.

Uutinen tiedemuseon sivuilla: https://tiedemuseo.jyu.fi/fi/ajankohtaista-tiedemuseosta/tiedemuseon-uutiset/tervetuloa-tekemaan-kulttuuriymparistokierros-tasa-arvoisen-koulutusjarjestelman-syntysijoille 

Aika 8.9.2022 - 31.12.2022
   
Paikka Jyväskylän yliopisto

Seminaarinkatu 15
   
Järjestäjä Jyväskylän yliopisto/Avoimen tiedon keskus, tiedemuseo
   
Yhteystiedot kampusmuseo@jyu.fi
   
Tapahtuman ohjelma Seminaarinmäen aluetta voi kiertää aluetta itsenäisesti seuraavien aineistojen kautta:


Lisäksi 30.9.2022 osana Tutkijoiden yön tapahtumaa on mahdollista osallistua syksyn viimeiselle puutarhakierrokselle Seminaarinmäen puutarhaan. Lisätiedot ja ilmoittautuminen:

Julkaistu 8.9.2022 klo 10.01, päivitetty 8.9.2022 klo 10.46