Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumat

"Kestävä rakennusperintö" -seminaari Kemiönsaaren Sagalundissa

Kuvaajan nimi tai muu kuvatieto: Adrienne Westerback
Sagalundin museosäätiö, Kemiönsaaren kunta ja Curatio Turunmaan korjausrakentamisyhdistys järjestävät osana kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa seminaarin 1.10. klo 12-15, jonka aiheena on kestävä rakennusperintö.

Rakennetulla ympäristöllä on ratkaiseva merkitys ilmastonmuutoksen hillinnässä ja sopeutumisessa sekä kestävän yhteiskunnan luomisessa. Siksi uudisrakentamiseen ja olemassa olevan rakennuskannan säilyttämiseen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Rakentamisen energiatehokkuutta ja rakennusten päästöjen merkitystä on entistä tärkeämpää tarkastella rakennusten koko elinkaaren ajan.
Aika 1.10.2022 klo 12.00 - 15.00
   
Paikka Sagalundin museo

Museotie 7
   
Järjestäjä Sagalundin museosäätiö, Kemiönsaaren kunta ja Curatio Turunmaan korjausrakentamisyhdistys.
   
Yhteystiedot Heli Vauhkonen
   
Tapahtuman ohjelma

Sagalundissa, joka on yksi Kemiönsaaren valtakunnallisesti arvokkaista rakennetun ympäristön kohteista,(RKY2009) saat kuulla, kuinka voimme edistää rakentamisen kestävyystavoitteita ja samalla vaalia arvokasta rakennusperintöä. Muun muassa näihin aiheisiin pureudumme seminaarissa, jossa kuulemme mielenkiintoisia esityksiä alan asiantuntijoilta. Esiintymässä ovat Aalto yliopiston arkkitehtuurin historian apulaisprofessori Panu Savolainen, Curatio ry:n toiminnanjohtaja Heidi Salviander-Wahe, ja historiallisen kemiöläisen maatilan rakennuksia kunnostava Johanna Kaakinen. Esitykset pidetään suomeksi tai ruotsiksi.

Varmista paikkasi etukäteen, viimeistään 28.9, ilmoittautumisohjeet löydät täältä. 40 henkilöä mahtuu paikan päälle mukaan. Tapahtumaa on mahdollista seurata myös etänä live-striimin kautta, mutta silloin ei tarvitse ilmoittautua. Linkki livestriimiin julkaistaan 1.10. täällä.

Kestävä rakennusperintö -seminaari

Missä: Sagalundin museo / Vretan koulu, Museotie, Kemiö. Myös: etänä live-striimin kautta. Linkkitiedot yllä.

Aika: lauantaina 1.10.2022 klo 12-15.

Tarjolla: kahvia, teetä ja pullaa.

Jos osallistut paikan päällä, ilmoittaudu viimeistään 28.9., tiedot yllä.

Lämpimästi tervetuloa!

   
Verkko-osoite https://www.kemionsaari.fi/fi/asuminen_ymparisto/kaavoitus/kulttuuriymparisto
   
https://www.lyyti.fi/reg/Seminaari_Kestava_rakennusperinto_1525/fi
Julkaistu 19.9.2022 klo 12.02, päivitetty 19.9.2022 klo 14.13