24. Luukku – Seita-säätiö ja joulusatu

Uutinen 24.12.2020 klo 9.32

Seita-säätiö tarjoaa kuntoutuspalvelujensa myötä asiakkailleen mahdollisuuden vahvistua osaajana sekä löytää oma tiensä elämässä eteenpäin osana yhteisöä ja yhteiskuntaa. Asiakkaiden kuntoutus tapahtuu pääsääntöisesti tämän valitsemalla työpajalla ja hän saa henkilökohtaista tukea tavoitteidensa saavuttamiseksi niin työ- kuin yksilövalmentajilta.

Kuntoutuksen tukemisen työkaluista yhtenä tärkeimmistä on lähiympäristö ja sen tarjoamat puitteet. Seita-säätiö pyrkii tarjoamaan asiakkailleen mahdollisuuden osallistua erilaisiin luontoon ja lähimaastoon kohdistuviin retkiin ja vierailuihin.

Retkillä ja vierailuilla konkretisoituvat elinympäristön monimuotoisuus, historia, kulttuuri ja perinteet: Tunturi- ja vaaramaisemaan voi tutustua monissa eri kohteissa kuten Pyhä-Nattasilla, Pittiövaarassa ja Luostotunturilla. Suurien aapasoiden lintujen kevätmuutosta pääsee nauttimaan esimerkiksi Viiankiaavalla. Se on ollut aiemmin paikallisten metsästäjien ja kalastajien apajapaikka ja onpa se myös tarjonnut satoisia suoniittyjä niitettäväksi maatilojen karjalle ja poroille.

Porotalouteen voi tutustua esimerkiksi erotusaidalla tarkkailemalla ja opettelemalla suopunginheittoa poronaisen opastuksella. Kotiseutumuseosta saa tietoa Sodankylän koti-, kylä ja elinkeinokulttuurista ja Alariesto Galleriassa voi tutustua Andreas Alarieston maalauksiin ja niissä esiin tuleviin Sompion tarinoihin. Myös säätiöllä vierailleet luontokummit ovat jakaneet osaamistaan ja vanhoja taitoja erätaidoista pajupillin tekoon.

Kuuntele videolta Seita-säätiön lukemana kirjailija Katri Tapolan joulusatu ja virittäydy joulun tunnelmaan.

Hyvää joulua!